už 3274 receptov

Pridaj recept

Zelerové pyré

Zelerové pyré

Zaradené v kategórii:
Zeler

Ingrediencie:

500 g zeleru, 40 g masla, soľ, voda, hovädzí vývar


Postup prípravy:

Očistený zeler pokrájame na kúsky a posolíme. Pridáme maslo, podlejeme vriacou vodou a prikrytý dusíme. Pri dusení ho občas podlejeme vodou. Mäkký dáme do mixéra, prilejeme trochu hovädzieho vývaru a zmixujeme na polohustú kašu. Podávame k varenému, dusenému alebo pečenému mäsu.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zelerová polievka 1.
Zelerová polievka 1.
Hráškové pyré k mäsu
Hráškové pyré k mäsu
Jazýčky z gaštanového pyré
Jazýčky z gaštanového pyré
Zelerové lievance
Zelerové lievance