už 3274 receptov

Pridaj recept

Zemiaková kaša 3.

Zemiaková kaša 3.

Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:

1 kg zemiakov, rasca, soľ, 50 g masla, 4 dl mlieka, 60 g roztopeného masla


Postup prípravy:

Očistené, olúpané a pokrájané zemiaky uvaríme so soľou a s rascou do mäkka. Potom z nich zlejeme vodu, pridáme maslo a dobre popučíme alebo pretrieme cez lis na zemiaky, ešte kým sú horúce. Za stáleho miešania pridáme horúce mlieko, podľa chuti ešte osolíme a dohladka vymiešame. Kašu upravenú na mise polejeme roztopeným maslom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zemiaková kaša 2.
Zemiaková kaša 2.
Zemiaková kaša 1.
Zemiaková kaša 1.
Zapekaná zemiaková kaša s vajcom
Zapekaná zemiaková kaša s vajcom
Zemiaková kaša s kyslou kapustou 3.
Zemiaková kaša s kyslou kapustou 3.