už 3274 receptov

Pridaj recept

Zemiakové knedle 2.

Zaradené v kategórii:
Knedle a noky

Ingrediencie:

600 g zemiakov, 100 g krupice, 1 vajce, soľ, 30 g masla, 100 g žemle alebo rožkov, 100-150 g hrubej múky, 30 g postrúhanej žemle na posypanie, 40 g masla na pomastenie


Postup prípravy:

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a ešte teplé pretrieme alebo postrúhame. Do teplých zemiakov zamiešame krupicu a necháme vychladnúť. Potom pridáme soľ, vajce, podľa potreby múku a vypracujeme mäkké cesto. Žemľu alebo rožky pokrájame na kocky, opražíme na masle, pridáme do zemiakového cesta a ešte spolu dobre vypracujeme. Potom z cesta nakrájame rovnako veľké kúsky, ktoré sformujeme na podlhovasté knedle a v osolenej vriacej vode varíme podľa veľkosti 20 až 25 minút. Uvarené knedle hneď pokrájame na plátky, polejeme roztopeným maslom a trocha posypeme postrúhanou žemľou opraženou na masle.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Zemiakové knedle plnené škvarkami
Zemiakové knedle plnené škvarkami
Zemiakové knedle plnené údeninou
Zemiakové knedle plnené údeninou
Zemiakové knedle 1.
Zemiakové knedle 1.
Knedle s vajcom
Knedle s vajcom