už 3274 receptov

Pridaj recept

Zemiakové krokety 1.

Zemiakové krokety 1.

Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:

1 kg zemiakov, soľ, muškátový orech, pažítka, 60 g masla, 2 žĺtky, bielky a strúhanka na obalenie, tuk na vyprážanie


Postup prípravy:

Zemiaky ošúpeme, väčšie rozkrájame na polovice a v osolenej vode uvaríme. Scedíme, necháme vychladnúť pod pokrievkou a potom prelisujeme. Osolíme, pridáme rozpustené maslo a žĺtky, nasekanú pažítku, okoreníme mletým muškátovým orechom a dobre zmiesime. Urobíme menšie šišky, ktoré obaľujeme v rozšľahaných bielkoch a v strúhanke. Vypražíme na horúcom tuku do ružova. Krokety podávame k dusenej zelenine, k mletému mäsu, alebo pri sviatočných príležitostiach k mäsu pečenému na víne alebo so smotanovou omáčkou. Môžeme ich však podávať ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom alebo so šalátom z kyslej kapusty.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Vyprážané zemiakové krokety
Vyprážané zemiakové krokety
Zemiakové krokety 2.
Zemiakové krokety 2.
Gaštanové krokety
Gaštanové krokety
Karbonátky – krokety 2.
Karbonátky – krokety 2.