už 3274 receptov

Pridaj recept

Zemiakové šúľance 2.

Zemiakové šúľance 2.

Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:

500 g zemiakov, soľ, 80 g krupice, 1 vajce, 30 g masla, 130 g hrubej múky, 80 g strúhanky, 50 g masti


Postup prípravy:

Horúce uvarené, olúpané a pretreté zemiaky zmiešame s krupicou. Do vychladnutých pridáme soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto. Z cesta najprv rukou sformujeme dlhé valčeky, tie potom pokrájame na menšie kúsky, z ktorých spravíme hrubé šišky. Varíme v osolenej vriacej vode 4 minúty. Uvarené necháme dobre odkvapkať, dáme na pekáč do strúhanky, ktorú sme predtým opražili na masti do zlata, a premiešame. Posypané strúhankou a cukrom alebo mletým makom a cukrom môžeme podávať ako múčnik.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Zemiakové šúľance 1.
Zemiakové šúľance 1.
Zemiakové šúľance s makom 1.
Zemiakové šúľance s makom 1.
Zemiakové šúľance s makom 2.
Zemiakové šúľance s makom 2.
Zemiakové lokše s kyslou kapustou
Zemiakové lokše s kyslou kapustou