Zemiakový šalát s fazuľou, šošovicou a zelerom
Zaradené v kategórii:
Zemiakové šaláty

Ingrediencie:
750 g zemiakov, 100 g zeleru, 100 g bielej drobnej fazule, 50 g šošovice, 100 g sterilizovaných uhoriek, 150 g cibule, 1/2 dl olivového oleja, ocot, voda, soľ, cukor, mleté čierne korenie
Postup prípravy:
V šupke uvarené a olúpané zemiaky pokrájame na stredne hrubé rezance. Zeler uvaríme v osolenej vode a pokrájame na drobné kocky. Fazuľu uvaríme do mäkka vo vode, rovnako i šošovicu, ale každé zvlášť. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, uhorky na tenké rezance a všetko dobre premiešame v šalátovej mise. Zmes posolíme, pridáme mleté čierne korenie a zalejeme olivovým olejom. Opäť premiešame a zalejeme studeným nálevom z vody, octu, soli a cukru. Šalát odložíme do chladničky na niekoľko hodín odležať a podávame ho k údenému mäsu a rôznym vyprážaným pokrmom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: nevarené jedlá
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Roquefortová nátierka so zelerom | ![]() Jarná misa 2. | ![]() Zemiakový šalát 1. | ![]() Kapustový šalát so zelerom a s jablkami |