už 3274 receptov

Pridaj recept

Zemiakový závin plnený mäsom

Zemiakový závin plnený mäsom

Zaradené v kategórii:
Mäsové jedlá, Zemiaky

Ingrediencie:

400 g zemiakov, 120 g hrubej múky, 20 g masla, 10 g strúhanky, 200 g údeného mäsa, 30 g masla na pomastenie, voda, soľ, 1 vajce


Postup prípravy:

Umyté a uvarené zemiaky olúpeme, pretrieme, pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme, pomastíme, posypeme strúhankou, uvareným a posekaným mäsom, stočíme, dáme do vymastenej čistej utierky, previažeme a uvaríme. Uvarený závin necháme trochu vychladnúť a potom ho pokrájame. Podávame so zeleninovým prívarkom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Bačovský závin
Bačovský závin
Piškótový závin
Piškótový závin
Plnený husací krk
Plnený husací krk
Teľacia hruď na taliansky spôsob
Teľacia hruď na taliansky spôsob