už 3274 receptov

Pridaj recept

Žemľová knedľa 2.

Žemľová knedľa 2.

Zaradené v kategórii:
Knedle a noky

Ingrediencie:

400 g hrubej múky, trocha soli, 2 dl mlieka, 1 dl vody, 2-3 žĺtky, 30 g masla, 150 g pokrájanej žemle


Postup prípravy:

Do múky pridáme soľ, vodu a mlieko, v ktorom sme rozmiešali žĺtky, a vypracujeme poloriedke cesto. Na rozohriatom masle opražíme žemle pokrájané na kocky, a vychladnuté zamiešame do cesta, ktoré necháme 30 minút odpočinúť. Na pomúčenej doske sformujeme z cesta pozdĺžne valčeky, ktoré v osolenej horúcej vode varíme podľa veľkosti 15 až 25 minút. Počas varenia ich obrátime. Uvarené pokrájame na tenké plátky, ktoré pred podávaním potrieme roztopeným maslom alebo posypeme omastenou strúhankou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Jemná žemľová knedľa I
Jemná žemľová knedľa I
Kysnutá žemľová knedľa
Kysnutá žemľová knedľa
Jemná žemľová knedľa II
Jemná žemľová knedľa II
Žemľová knedľa 1.
Žemľová knedľa 1.