už 3274 receptov

Pridaj recept

Zimný koláč s broskyňami a Milenou

Zimný koláč s broskyňami a Milenou

Zaradené v kategórii:
Dezerty, múčniky a sladkosti

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Zimný koláč s broskyňami a Milenou

Ingrediencie:


Na koláč s priemerom 26 cm potrebujeme: 250 g hladkej múky,, 150 g masla,, 2 lyžice medu,, 2 žĺtky,, štipku soli.
Na náplň: 5 broskýň z kompótu,, 100 ml smotany na šľahanie,, 2 vajíčka,, 2 žĺtky,, 1 vanilkový cukor,, hrsť nasekaných mandlí,, 2 tyčinky ORION Milena,, žĺtok na potretie


Postup prípravy:

Múku zmiešame so zmäknutým maslom, pridáme tekutý med, žĺtky a soľ. Zmes vypracujeme rukami do hladkého cesta, ktoré necháme pol hodiny odležať v chladničke. Dve tretiny cesta rozvaľkáme a vyložíme ním koláčovú formu. Cesto popicháme vidličkou a vložíme na 10 minút do rozpálenej rúry (asi na 180° Celzia).

Kým sa cesto pečie, vymiešame smotanu, vajíčka, žĺtky, vanilkový cukor. Do vymiešanej zmesi pridáme mandle a kúsky pokrájanej tyčinky Milena. Náplň nalejeme na predpečené cesto, pridáme kúsky nakrájaných broskýň a prekryjeme ich mriežkou. Mriežku pripravíme, ak rozvaľkáme zvyšok cesta, ktoré rozdelíme na pásiky a opatrne „cik cak“ poukladáme na koláč. Na záver ju ešte potrieme rozšľahaným vajíčkom. Kompletný koláč pečieme ďalších 30 minút.

Tip
:Ak nemáte broskyne, nevadí, koláč bude výborný, ak použijete akékoľvek kompótové ovocie.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Rýchly koláč
Rýchly koláč
Šálkový koláč
Šálkový koláč
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Hrnčekový ovocný koláč
Hrnčekový ovocný koláč
Jemný brusnicový koláč
Jemný brusnicový koláč