Znojemský guláš
Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky, Hovädzie mäso

Ingrediencie:
400 g hovädzieho mäsa, 20 g masti, 20 g údenej slaniny, 100 g cibule, 1 lyžička sladkej papriky, soľ, 2 sladko kyslé uhorky, 10 g jemnej strúhanky, 1 dl bieleho vína
Postup prípravy:
Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Masť a na kocky pokrájanú slaninu rozpustíme, zapeníme na nej nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, pokrájané mäso, zamiešame, osolíme a prikryté dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vyparí, mäso trošku opražíme a podlejeme vývarom alebo horúcou vodou. Keď je mäso mäkké, primiešame k nemu na malé kocky pokrájané uhorky, zahustíme strúhankou a polejeme vínom. Chvíľu spolu povaríme.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Fazuľový guláš | ![]() Slovenský baraní guláš | ![]() Rumunský guláš | ![]() Bulharský guláš |