Postup receptu
Do hrnčeka rozbijeme vajcia, pridáme cukor, hrnček postavíme na kastról s vodou a nad parou ušľaháme tuhú penu. Potom primiešame múku preosiatu s kakaom, cesto rozotrieme na omastený, múkou posypaný plech a v rúre upečieme. Upečený vychladnutý plát pomocou dlhšieho noža podoberieme, natrieme rôsolom, rozkrojíme na dve časti, jednu – väčšiu – položíme do formy na srnčí chrbát s rôsolom potretou stranou smerom do vnútra, naplníme šľahačkou, do ktorej sme primiešali nadrobno nakrájaný ananás. Prikryjememe zvyškom plátu, vložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Potom pripravený múčnik vyklopíme na dosku, polejeme vlažnou čokoládovou polevou, posypeme opraženými posekanými orieškami alebo mandľami a nožom namočeným v teplej vode pokrájame na rezy.
Plnka: Dobre ochladenú smotanu vyšľaháme na penu, pridáme cukor a pokrájaný ananás.
Poleva: V kastróliku rozpustíme maslo, do teplého primiešame nadrobno pokrájanú čokoládu a do hladka vymiešame. Vlažnou čokoládovou polevou potrieme pripravený múčnik, posypeme orieškami a pokrájame.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ