Anglická sviečkovica

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Očistenú a odblanenú sviečkovicu prešpikujeme slaninou pokrájanou na úzke prúžky, obalíme v soli a mletom čiernom korení a v horúcej masti ju rýchlo zo všetkých strán opečieme (asi 15 minút). Potom ju preložíme do pekáča, pridáme masť z panvice a v dobre vyhriatej rúre upečieme do mäkka. Počas pečenia občas polievame vlastnou šťavou a ku koncu podlejeme vývarom alebo vodou. Mäkkú sviečkovicu vyberieme, pokrájame a uložíme na misu. Do šťavy pridáme kúsok masla, povaríme ju a polejeme ňou pokrájanú sviečkovicu. Podávame so zemiakovými hranolčekmi a s rozličnou zeleninou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pomarančové toasty

Náročnosť

Kuracie prsia na tatarskej omáčke s broskyňami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hríby s vajcom 1.

Náročnosť

Šípkový lekvár

Náročnosť

Kuracie prsia na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Vajíčkový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút