Anglická sviečkovica

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistenú a odblanenú sviečkovicu prešpikujeme slaninou pokrájanou na úzke prúžky, obalíme v soli a mletom čiernom korení a v horúcej masti ju rýchlo zo všetkých strán opečieme (asi 15 minút). Potom ju preložíme do pekáča, pridáme masť z panvice a v dobre vyhriatej rúre upečieme do mäkka. Počas pečenia občas polievame vlastnou šťavou a ku koncu podlejeme vývarom alebo vodou. Mäkkú sviečkovicu vyberieme, pokrájame a uložíme na misu. Do šťavy pridáme kúsok masla, povaríme ju a polejeme ňou pokrájanú sviečkovicu. Podávame so zemiakovými hranolčekmi a s rozličnou zeleninou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená