Ázijský sendvič z modrého kraba

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Ingrediencie

250g krab
1cm zázvor nakrájaný nadrobno
50g krevety drobné
1ks kaviár
1ks avokádo zrelé
5 lyžíc majonézy bez príchute
2 lyžice limetkovej šťavy
1/2 lyžičky limetkovej kôry
1 lyžica korianderovej vňati
čierne korenie mleté čerstvé
sol
1ks cibuľka jarná mala
sendvič
1/2 lyžičky chilli papričky

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

My sme použili japonsku majonézu, čo je skôr smotanová, nemá žiadne silné chute. Najlepšie je spraviť domácu. Čerstvý zázvor sme nakrájali na veľmi drobno, pridali trosku na veľmi drobno nakrájanej feferónky, strúhanú kôru z limetky ( my sme dali citrónovú trávu, ale tá sa dá asi ťažko zohnať – máme ju v záhrade). Na drobno nakrájanú koriandrovú vňať. Do majonézy sme pridali limetkovú šťavu a pridali všetky na drobné nakrájané suroviny a premiešali a ochutili čerstvým mletým korením a troškou soli. Dali sme si uvariť prepeličie vajíčka , sú hotové veľmi rýchlo. Zrele avokádo sme olúpali a nakrájali na plátky a hneď potreli klietkovou šťavou, aby nestratilo farbu. Na dobrý sendvičový chlebík sme natreli majonézu, poukladali avokádove plátky, pokorenili a posolili trosku. Vrch sendviča sme dali štedrú porciu vareného krabieho mäsa, ozdobili na plátky nakrájanými prepeličími vajíčkami, drobnými varenými krevetami alebo kaviárom. Pridali trochu ochutenej majonézy a na koniec čerstvo mleté korenie.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kakaová roláda

Náročnosť

Karlovarská roláda

Náročnosť
hríby huby omeleta

Omeleta s hubami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút