Bačovský závin

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom ich olúpeme a prelisujeme na dosku. Pridáme k nim múku, 1 vajce, soľ a vypracujeme na cesto. Rozvaľkáme na podlhovastý plát, do ktorého vložíme uvarenú klobásu a zabalíme. Druhé vajce rozšľaháme a potrieme ním pripravený závin. Dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na 15-20 minút. Potom závin vyberieme znovu potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným oštiepkom a znovu prudko zapečieme. Čiastočne vychladnutý závin pokrájame a podávame s kyslou kapustou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Smotanovo hubové pirôžky

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút

Fliačky so šunkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Plnená kačka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Paradajky plnené hráškom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút