Baklažán Imam baildi

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

Potrebujeme:
1,5 kg svetlých podlhovastých baklažánov
olej na smaženie
6 zrelých paradajok
pol šálky olivového oleja
6 strúčikov nadrobno nakrájaného cesnaku
500g cibule krájanej na plátky
soľ
čierne korenie
nadrobno nakrájaná petržlenová vňať
trochu cukru

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Postup:
Baklažány očistite, umyte a narežte do kríža. Na rozpálenom oleji cele baklažány zľahka osmažte po oboch stranách. V inom hrnci na rozpálenom oleji orestujte cibuľky, pridajte pomleté paradajky, cesnak, vňať, cukor, soľ a korenie a nechajte variť 10 minút. Baklažány naplnte cibuľkovou zmesou. Naplnené baklažány uložte do misky na zapekanie, zalejte zvyšnou zmesou a pridajte trochu vody. Pečte v stredne vyhriatej rúre približne hodinu.

Jedlo podávajte vychladnuté.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená