Baranie stehno na víne

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Mäso vykostíme, osolíme a motúzom previažeme. Vložíme do vychladnutého moridla najmenej na dva dni. Moridla musí byť toľko, aby zakrývalo mäso. Moridlo si pripravíme tak, že vodu prevaríme s pokrájanou zeleninou, cibuľou, octom, korením, klinčekom, bobkovými listami a borievkami a dáme vychladnúť. Po dvoch dňoch mäso z moridla vyberieme, necháme odkvapkať, osušíme osuškou a na rozpálenom oleji rýchle opečieme po oboch stranách. Po opečení ho podľa potreby podlejeme olejom a obložíme plátkami slaniny. Do pekáča vložíme časť zeleniny z moridla a pečieme v horúcej rúre a občas podlievame moridlom. Pred dopečením prilejeme červené víno a mäso dopečieme. Mäkké mäso vyberieme, na doske ho pokrájame na tenké plátky, šťavu dochutíme kečupom a worcesterskou omáčkou. Podávame s ryžou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vyprážaný syr

Náročnosť

Zeleninová polievka mliečna

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Čerešňové knedle

Náročnosť

Plnená paprika 4.

Náročnosť