Bavorské závitky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Roštenky na okrajoch narežeme, natenko vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na polovici masti opražíme polovicu pokrájanej cibule, pridáme šunku, olúpané zemiaky a uhorky, všetko pokrájané nadrobno, trocha osolíme, okoreníme a nakoniec premiešame s vajcami. Zmes navŕšime na roštenky, zvinieme a previažeme niťou alebo upevníme špáradlami. Na zvyšnej masti opražíme ďalšiu časť pokrájanej cibule, vložíme pripravené závitky, zo všetkých strán ich opečieme, podlejeme trocha vývarom z kostí alebo vriacou vodou a prikryté dodusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, znova podlejeme a dobre povaríme. Potom ju precedíme na závitky a ešte trocha povaríme. Podávame so širokými domácimi rezancami alebo s ryžou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená