Bavorské závitky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Roštenky na okrajoch narežeme, natenko vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na polovici masti opražíme polovicu pokrájanej cibule, pridáme šunku, olúpané zemiaky a uhorky, všetko pokrájané nadrobno, trocha osolíme, okoreníme a nakoniec premiešame s vajcami. Zmes navŕšime na roštenky, zvinieme a previažeme niťou alebo upevníme špáradlami. Na zvyšnej masti opražíme ďalšiu časť pokrájanej cibule, vložíme pripravené závitky, zo všetkých strán ich opečieme, podlejeme trocha vývarom z kostí alebo vriacou vodou a prikryté dodusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, znova podlejeme a dobre povaríme. Potom ju precedíme na závitky a ešte trocha povaríme. Podávame so širokými domácimi rezancami alebo s ryžou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnené pomaranče

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Pečeň s jablkami

Náročnosť

Cigánske halušky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút