Bažant pečený s ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme, osušíme, rozdelíme na polovice, osolíme, vložíme do pekáča, pokvapkáme vínom a koňakom. Necháme asi 5 hodín na chladnom mieste. Pred pečením dáme na pekáč maslo, na ktorom bažanta opečieme mäsitou stranou dolu, potom ho obrátime, poukladáme plátky slaniny a pečieme. Počas pečenia mäso podlievame vypečenou šťavou, pridáme celé korenie, ktoré po upečení vyberieme. Na kúsku masla v panvici krátko podusíme plátky olúpaných jabĺk, prehrejeme aj plátky pomaranča s kôrou a naporcovaného bažanta ovocím obložíme. Nakoniec bažanta na mise ozdobíme 4 kolieskami surového pomaranča a na každé dáme lyžičku brusnicového kompótu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená