Bažant plnený mandľovou plnkou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme, posolíme, naplníme, vložíme na pekáč, podlejeme vývarom z drobkov, pridáme slaninu pokrájanú na drobné kocky a pečieme. Po upečení pokrájame a do šťavy pridáme červené víno.
Plnka: Z bieleho chleba odstránime kôrku a namočíme ho v mlieku. Maslo vymiešame so žĺtkom, pridáme pretretý biely chlieb, olúpané pokrájané mandle, korenie, soľ a z bielka ušľahaný tuhý sneh. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a s dusenou červenou kapustou alebo s brusnicami.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená