Bielkove rezy so šľahačkou

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z bielkov ušľaháme veľmi tuhý sneh. Len čo začne hustnúť, zašľaháme doň po lyžiciach jemný kryštálový cukor, potom vareškou zľahka zamiešame po lyžiciach práškový cukor a nakoniec primiešame jemne zomleté mandle. Plech vyložíme mastným papierom, položíme naň cesto do tvaru dvoch úzkych pruhov, poprášime práškovým cukrom a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi štvrť hodiny. Potom teplotu rúry ešte zmiernime a pomaly dopekáme, vlastne sušíme 2 hodiny. Upečené a dobre vysušené opatrne vyberieme z plechu, odstránime papier a dáme na rovnú dosku vychladnúť. Jeden upečený pás potrieme ušľahanou smotanou, do ktorej sme zašľahali roztopenú čokoládu, na to položíme druhý pás a povrch ozdobíme zvyšnou čokoládovou šľahačkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená