Bifteky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Zo stredu odblanenej sviečkovice nakrájame rezne hrubé asi 4 až 5 cm, ktoré dlaňou ruky zľahka naklepeme, trocha osolíme, okoreníme, sformujeme do úhľadného tvaru a v rozpálenej masti alebo oleji rýchlo opečieme z oboch strán po 4 až 5 minút. (Bifteky pripravené podľa anglických zvyklostí majú byť vnútri ružové, teda nedopečené, ale krehké.) Opečené bifteky vyberieme, šťavu zjemníme maslom a hovädzím vývarom a trocha povaríme. Podávame hneď po príprave, aby nestuhli, obložené dusenou zeleninou, volským okom, zemiakovými hranolčekmi alebo opečenými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

mrkvový prívarok
prívarok Vegetariánske jedlo

Mrkvový prívarok

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Dietna kapustnica

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút

Pivová štrudľa 1.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina