Bifteky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Zo stredu odblanenej sviečkovice nakrájame rezne hrubé asi 4 až 5 cm, ktoré dlaňou ruky zľahka naklepeme, trocha osolíme, okoreníme, sformujeme do úhľadného tvaru a v rozpálenej masti alebo oleji rýchlo opečieme z oboch strán po 4 až 5 minút. (Bifteky pripravené podľa anglických zvyklostí majú byť vnútri ružové, teda nedopečené, ale krehké.) Opečené bifteky vyberieme, šťavu zjemníme maslom a hovädzím vývarom a trocha povaríme. Podávame hneď po príprave, aby nestuhli, obložené dusenou zeleninou, volským okom, zemiakovými hranolčekmi alebo opečenými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mäsové pirohy 1.

Náročnosť

Syrové placky s Eidamom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Vyprážaný kel

Náročnosť

Kakaová roláda

Náročnosť