Vianočný biskupský chlebíček

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

4 vajcia
120 g cukru
kôra z polovice citróna
vanilínový cukor
50 g olúpaných mandlí
100 g hrozienok
50 g kandizovaného ovocia alebo tekvice naloženej v cukre
120 g hrubej múky

Postup receptu

  1. Cukor, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a vanilínový cukor miešame, až kým nezhustne. Potom primiešame posekané mandle, celé hrozienka a kandizované ovocie pokrájané na kocky.

  2. Nakoniec do cesta zľahka zamiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh a múku. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a vo vyhriatej rúre pomaly upečieme. Na druhý deň chlebíček polejeme ľubovoľnou polevou, pokrájame a ozdobíme mandľami.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zapekaná roštenka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Fazuľa s kačacinou

Náročnosť

Ríbezľová roláda

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Torta Letné pokušenie

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút