Bratislavské rožky

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z múky, droždia, margarínu, cukru, zo žĺtka, soli a z mlieka vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodiny stáť. Potom ho rozdelíme na 20-25 kúskov, z ktorých formujeme guľky. Rozvaľkáme ich do tvaru elipsy a potrieme orechovou alebo makovou plnkou. Potom ich stočíme, potrieme rozšľahaným žĺtkom, dáme stuhnúť na chladné miesto, znovu sformujeme (aby žĺtok popraskal) a upečieme v stredne teplej rúre.
Plnka: Cukor rozvaríme s vodou, prisypeme zomleté orechy, pomiešame a nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru a tlčenú škoricu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Krupicový zvitok

Náročnosť

Talianska káva

Náročnosť

Kelové knedličky

Náročnosť

Vyprážané zemiakové krokety

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Fazuľový šalát

Náročnosť