Bratislavské rožky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Z múky, droždia, margarínu, cukru, zo žĺtka, soli a z mlieka vypracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodiny stáť. Potom ho rozdelíme na 20-25 kúskov, z ktorých formujeme guľky. Rozvaľkáme ich do tvaru elipsy a potrieme orechovou alebo makovou plnkou. Potom ich stočíme, potrieme rozšľahaným žĺtkom, dáme stuhnúť na chladné miesto, znovu sformujeme (aby žĺtok popraskal) a upečieme v stredne teplej rúre.
Plnka: Cukor rozvaríme s vodou, prisypeme zomleté orechy, pomiešame a nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru a tlčenú škoricu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená