Bravčová panenka s gorgonzolovou omáčkou

Pripravte si s nami šťavnatú panenku s vynikajúcou gorgonzolovou omáčkou, po ktorej sa len tak zapráši!
Pripravte si s nami šťavnatú panenku s vynikajúcou gorgonzolovou omáčkou, po ktorej sa len tak zapráši!
Začneme omáčkou. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na drobno a opražíme do zlata. Pridáme nastrúhanú gorgonzolu, chvíľu roztopíme, následne zalejeme smotanou a dochutíme čiernym korením a soľou.
Teraz je na rade panenka. Mäso odblaníme, nasolíme, nakoreníme a necháme odstáť cca 30 minút alebo pokiaľ panenka nebude mať izbovú teplotu. Panenku chceme mať šťavnatú a tak ju nechávame v celku.
Rúru si predhrejeme na 190 stupňov a zároveň do nej vložíme pekáč, aby sa nám vyhrial.
Na panvici si zohrejeme 2-3 pl oleja a položíme na ňu panenku, ktorú opekáme zo všetkých strán až pokiaľ sa panenka nezatiahne a nezhnedne, čo je približne (dokopy) 2-3 minúty, nie viac. POZOR! V tomto kroku nám ide hlavne o to, aby sme panenku zatiahli a nevytekala nám z nej šťava, čiže ju na panvici nenechávame príliš dlho.
Keď máme panenku opečenú, pokvapkáme ju olejom, vložíme do rúry a necháme piecť približne 10 minút. Ak máte potravinový teplomer, teplota mäsa pred tým ako ho vytiahnete by mala mať vo vnútri 62 stupňov (ak chcete ružový stred).
Ak máme panenku dopečenú, vytiahneme ju z rúry a položíme na dosku, kde ju prikryjeme alobalom a necháme približne 5 minút odpočívať.
Panenku nakrájame na plátky, polejeme pripravenou omáčkou z gorgonzoly a podávame so zemiakmi a opečenou zeleninou. Prajeme dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ