Bravčové karé so šošovicou

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Mäso zľahka umyjeme, osolíme, posypeme rascou, uložíme na pekáč, trocha podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a v rúre asi pol hodiny dusíme. Potom opäť trocha podlejeme a upečieme. Mäkké mäso pokrájame na rezy.
Príprava šošovice: Prebratú šošovicu prepláchneme studenou vodou, nalejeme na ňu čistú studenú vodu a necháme aspoň pol hodiny stáť. Potom zaliatu šošovicu uvedieme do varu, vriacu vodu zlejeme, šošovicu zalejeme čistou horúcou vodou, prikryjeme a uvaríme do mäkka. Medzitým si pripravíme maslovú zápražku s cibuľou, prilejeme k nej šošovicu aj s vodou, zľahka zamiešame, dosolíme a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec podľa chuti pridáme citrónovú šťavu, mleté čierne korenie, ocot a dobre premiešame. Šošovicu upravíme na misu k mäsu, posypeme opraženou cibuľou a ozdobíme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hydinový šalát 3.

Náročnosť

Makovníčky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Milánske rezne

Náročnosť