Bravčové mäso nakyslo s kapustou a hubami

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso vykostíme, naklepeme a pokrájame na hrubšie kúsky. V kastróle vyškvaríme pokrájanú slaninu spolu s poobkrajovaným mastným mäsom, pridáme pokrájaný zeler, mrkvu, cibuľu a všetko spolu upražíme do ružova. Potom pridáme osolené mäso, celé čierne korenie a horčicu, trocha zalejeme polievkou, prikryjeme a chvíľu vo vyhriatej rúre dusíme. Neskôr mäso obrátime, trocha podlejeme a neprikryté dopečieme do mäkka. Medzitým podusíme na masti kyslú kapustu, pridáme pokrájané huby a dodusíme do mäkka. Pečené mäso urovnáme na misu a necháme na teplom mieste stáť. Šťavu z mäsa zalejeme vínom a kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, povaríme a precedíme. Do šťavy vložíme mäso, pridáme udusenú kapustu s hubami a všetko spolu trocha prehrejeme.
Podávame so žemľovou knedľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cesnakové cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Pišingerový krém

Náročnosť

Plnený bôčik

Náročnosť