Postup receptu
Mäso vykostíme, naklepeme a pokrájame na hrubšie kúsky. V kastróle vyškvaríme pokrájanú slaninu spolu s poobkrajovaným mastným mäsom, pridáme pokrájaný zeler, mrkvu, cibuľu a všetko spolu upražíme do ružova. Potom pridáme osolené mäso, celé čierne korenie a horčicu, trocha zalejeme polievkou, prikryjeme a chvíľu vo vyhriatej rúre dusíme. Neskôr mäso obrátime, trocha podlejeme a neprikryté dopečieme do mäkka. Medzitým podusíme na masti kyslú kapustu, pridáme pokrájané huby a dodusíme do mäkka. Pečené mäso urovnáme na misu a necháme na teplom mieste stáť. Šťavu z mäsa zalejeme vínom a kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, povaríme a precedíme. Do šťavy vložíme mäso, pridáme udusenú kapustu s hubami a všetko spolu trocha prehrejeme.
Podávame so žemľovou knedľou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ