Bravčové stehno na sardelách

Mäso vykostíme, zbavíme kože, naklepeme, trocha osolíme a zviažeme motúzom. Pripravené mäso buď prešpikujeme pokrájanými sardelami a slaninou, alebo potrieme maslom vymiešaným so sardelovou pastou, dáme do kastróla, v ktorom sme na masti a na zvyšku slaniny opražili cibuľu pokrájanú na plátky, a dusíme. Po chvíli podlejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou, mäso obrátime, povrch posypeme preosiatou strúhankou a v rúre upečieme do mäkka. Upečené mäso pokrájame a preložíme do druhého kastróla. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, zalejeme rozšľahanou kyslou smotanou a citrónovou šťavou, povaríme a precedíme na mäso.
Podávame s cestovinou, ryžou, haluškami alebo so zemiakmi.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ