Bravčové stehno na sardelách

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Mäso vykostíme, zbavíme kože, naklepeme, trocha osolíme a zviažeme motúzom. Pripravené mäso buď prešpikujeme pokrájanými sardelami a slaninou, alebo potrieme maslom vymiešaným so sardelovou pastou, dáme do kastróla, v ktorom sme na masti a na zvyšku slaniny opražili cibuľu pokrájanú na plátky, a dusíme. Po chvíli podlejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou, mäso obrátime, povrch posypeme preosiatou strúhankou a v rúre upečieme do mäkka. Upečené mäso pokrájame a preložíme do druhého kastróla. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, zalejeme rozšľahanou kyslou smotanou a citrónovou šťavou, povaríme a precedíme na mäso.
Podávame s cestovinou, ryžou, haluškami alebo so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená