Plnené bravčové závitky

600 g bravčového mäsa zo stehna
soľ
50 g masti
50 g paradajkového pretlaku
1 dl bieleho vína
20 g hladkej múky
citrónová kôra
cukor
Plnka:
30 g slaniny
80 g šunkovej salámy
2 vajcia
soľ
petržlenová vňať
Mäso umyjeme a pokrájame na tenké rezance, ktoré naklepeme a osolíme. Potom ho natrieme pripravenou plnkou, stočíme a previažeme niťou alebo spojíme špáradlami.
Opečieme na rozpálenej masti, podlejeme horúcou vodou, pridáme paradajkový pretlak, osolíme a dusíme prikryté za občasného podlievania vínom.
Mäkké závitky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme a dochutíme postrúhanou citrónovou kôrou a cukrom.
Plnka: Slaninu nadrobno pokrájame, opražíme a pridáme pokrájanú šunku a vajcia rozšľaháme so soľou. Do hotového primiešame umytú a posekanú petržlenovú vňať.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ