Broskyňové rezy

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Zo 4 bielkov ušľaháme sneh, pridáme 4 žĺtky, 4 lyžice cukru a 4 lyžice múky s troškou prášku do pečiva. Cesto upečieme na plechu vyloženom mastným papierom. Postup opakujeme ešte dvakrát, ale do každej dávky primiešame lyžicu kakaa. Vajcia, cukor a vanilkový cukor šľaháme nad parou. Do vychladnutej plnky zapracujeme rum a vymiešané maslo. Šťavu z kompótu zriedime trochou vody a pokropíme tmavý plát. Natrieme ho štvrtinou plnky, naukladáme naň polovicu broskýň nakrájaných na hrubšie pásiky a priklopíme na ne šťavou pokvapkaný a druhou štvrtinou namastený svetlý plát. Postup opakujeme a tmavým plátom, potretým zvyškom krému, prikryjeme ďalšiu vrstvu broskýň. Múčnik zaťažíme, odložíme na niekoľko hodín a potom polejeme rozpustenou polevou a nakrájame rezy priečne na uložené broskyne.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená