Bryndzové strapačky

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Olúpané surové zemiaky postrúhame, pridáme múku, vajce a s trochou vody vypracujeme husté cesto, ktoré dáme na doštičku a nožom odkrajujeme malé kúsky priamo do vriacej osolenej vody. Strapačky varíme tak dlho, až kým nevyplávajú na povrch vody. Potom ich vyberieme, preplákneme studenou vodou, pomastíme rozpraženou pokrájanou slaninou, pridáme rozmiešanú bryndzu a dobre premiešame. Strapačky preložíme na teplú misu, znova polejeme slaninou a posypeme pokrájanou pažítkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená