Bryndzové strapačky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Olúpané surové zemiaky postrúhame, pridáme múku, vajce a s trochou vody vypracujeme husté cesto, ktoré dáme na doštičku a nožom odkrajujeme malé kúsky priamo do vriacej osolenej vody. Strapačky varíme tak dlho, až kým nevyplávajú na povrch vody. Potom ich vyberieme, preplákneme studenou vodou, pomastíme rozpraženou pokrájanou slaninou, pridáme rozmiešanú bryndzu a dobre premiešame. Strapačky preložíme na teplú misu, znova polejeme slaninou a posypeme pokrájanou pažítkou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Rybacia pomazánka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Teľacie vtáčiky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Pikantné toasty

Náročnosť

Hovädzie ľadvinky s cibuľovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút