Bryndzové tyčinky 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Jednu tretinu múky vypracujeme s maslom a urobíme kocku, ktorú necháme na chladnom mieste odpočinúť. Do zvyšnej múky pridáme soľ, žĺtok, bryndzu, podľa potreby mlieko a vypracujeme cesto ako na závin. Necháme ho 20 minút odpočinúť a potom doň vložíme maslovú kocku. Cesto spolu s maslovou kockou rozvaľkáme a vždy po štvrťhodine preložíme, toto opakujeme aspoň trikrát. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme soľou, rascou alebo strúhaným syrom a radielkom nakrájame tyčinky. Pečieme v horúcej rúre.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená