České buchty

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do trocha zohriatej múky v mise dáme soľ, cukor, potlčenú vanilku alebo vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a prilejeme droždie vykysnuté v troche mlieka zmiešanom s trochou cukru. Potom pridáme vlažné roztopené maslo, žĺtky, podľa potreby vlažné mlieko a vypracujeme mäkké cesto, ktoré posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenom lopári na hrúbku asi 1 cm, pokrájame na štvorce, do každého dáme pripravenú plnku (slivkovú, makovú, tvarohovú, jablkovú ap.) a sformujeme buchtičky, ktoré poukladáme do vymasteného pekáča, každú buchtičku zo strany potrieme maslom a znova necháme vykysnúť. Potom povrch buchtičiek potrieme roztopeným maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme do červená. Trocha vychladnuté vyklopíme a posypeme vanilínovým cukrom.
Tvarohová plnka: Do masla vymiešaného s práškovým cukrom zamiešame žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor, pretretý tvaroh, lyžicu smotany alebo mlieka a nakoniec hrozienka a z bielka ušľahaný tuhý sneh.
Jablková plnka: Olúpané jablká pokrájame na štvrtky, odstránime jadrovníky, podlejeme vodou a prikryté udusíme. Mäkké jablká pretrieme, pridáme práškový cukor, mletú škoricu, postrúhanú citrónovú kôru a šťavu a podľa potreby postrúhaný perník.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Orechové rezy 2.

Náročnosť

Bravčové rebierko na paprike

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Uhorková nátierka s chrenom a kaparami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Cuketa na kyslo

Náročnosť
Čas prípravy
10 minút