Postup receptu
Preosiatu múku trocha osolíme, pridáme cukor, postrúhanú citrónovú kôru, z droždia pripravený vykysnutý kvások, vlažné mlieko vymiešané so žĺtkami a s rozohriatym maslom a všetko spolu spracujeme na primerane tuhé cesto, ktoré prikryjeme čistou utierkou a v teple necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta vykrajujeme lyžicou rovnaké kúsky, ktoré sformujeme do tvaru bochníčkov, dáme na plech vymastený maslom a necháme ešte vykysnúť. Potom ich rukou roztlačíme, v horúcej rúre rýchlo osušíme a postupne vkladáme do panvice s rozpáleným olejom alebo rozpálenou masťou, kde ich z obidvoch strán vypražíme do červena. Trocha vychladnuté potrieme lekvárom alebo džemom, posypeme postrúhaným tvarohom a pokvapkáme hustou kyslou smotanou. Dolky môžeme posypať aj postrúhaným perníkom a cukrom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ