České koláče

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Maslo, cukor, žĺtky, vanilínový cukor, soľ a postrúhanú citrónovú kôru vymiešame do peny. Potom pridáme pripravený vykysnutý kvások, ostatnú múku a s vlažným mliekom vypracujeme mäkké, lesklé cesto, ktoré necháme kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, pokrájame na štvorčeky, do každého dáme lyžičku plnky (tvarohovej, makovej, lekvárovej) a rohy spojíme do uzla. Koláče uložíme na plech pomastený maslom a necháme vykysnúť. Vykysnuté potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme posýpkou a v horúcej rúre upečieme.
Maslová posýpka: Do múky a cukru pridáme maslo, nožom ho posekáme a ešte rukou zľahka premiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená