České lievance

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z droždia, trochy múky, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme cukor, trocha soli, trocha postrúhanej citrónovej kôry, mletý muškátový kvet, vykysnutý kvások a po častiach vlažné mlieko so žĺtkami a s maslom. Cesto dobre vymiešame a dáme kysnúť. Zohriatú formu na lievance vymastíme tukom, po lyžiciach do nej nalievame vykysnuté cesto a z oboch strán opekáme do červena. Teplé lievance potrieme lekvárom, posypeme postrúhaným tvarohom a pokvapkáme hustou kyslou smotanou alebo jogurtom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená