Cestovinový nákyp so syrovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

1. Predvaríme 2 l vody s trochou soli. Vložíme cestoviny, uvoľníme ich odo dna a 10 minút povaríme. Zlejeme. Paradajky obaríme, ochladíme a ošúpeme.
2. Múku speníme na rozpustenom masle, zalejeme mliekom a povaríme. Pridáme syr, omáčku odstavíme a premiešame.
3. Cestoviny s paradajkami zarovnáme do vymastenej nákypovej formy. Omáčku osolíme a okoreníme a dochutíme strúhaným muškátom a napokon nalejeme na cestoviny.
4. Povrch nákypu posypeme syrom. Pečieme v strede rozohriatej rúry. Nákyp je hotový, keď syr na povrchu vytvorí zlatožltú kôrk

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená