Citrónový závin

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Vajcia, smetol a cukor dobre vymiešame. Potom pridáme kakao, múku s rozmiešaným kypriacim práškom a po lyžiciach mlieka. Plech vyplníme mastným papierom a vylejeme naň pripravené cesto. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. Po upečení vyklopíme na dosku a papier stiahneme. Plnka: V mlieku za stáleho miešania uvaríme maizenu na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo preosiatym cukrom a po čiastkach k nemu pridáme vychladnutú kašu, žĺtok, nastrúhanú kôru a šťavu z citróna. Dobre premiešame. Hotový krém natrieme na upečený vychladnutý múčnik. Poleva: V miske vymiešame práškový cukor, bielok a šťavu z polovice citróna. Touto polevou natrieme koláč a pokrájame na rezy.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená