Postup receptu
Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame dobre do spenenia. Pridáme postrúhanú čokoládu a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a s múkou primiešame k cestu. Plech vymastíme, vysypeme múkou, cesto naň rovnomerne rozotrieme a v horúcej rúre rýchlo upečieme. Upečené, ešte horúce, na plechu potrieme čokoládovou plnkou a hneď skrútime. Hotovú roládu potrieme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.
Čokoládová plnka: 4 lyžice mlieka, 100 g čokolády, 50 g práškového cukru.
V mlieku za stáleho miešania dáme rozpustiť čokoládu, pridáme cukor a povaríme, kým trochu zhustne.
Čokoládová poleva: 50 g stuženého pokrmového tuku, 50 g čokolády.
Stužený pokrmový tuk rozpustíme, pridáme čokoládu a spolu vymiešame do hladka. Keď začne poleva hustnúť, nalejeme ju na roládu.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ