Čokoládová roláda

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame dobre do spenenia. Pridáme postrúhanú čokoládu a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a s múkou primiešame k cestu. Plech vymastíme, vysypeme múkou, cesto naň rovnomerne rozotrieme a v horúcej rúre rýchlo upečieme. Upečené, ešte horúce, na plechu potrieme čokoládovou plnkou a hneď skrútime. Hotovú roládu potrieme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.
Čokoládová plnka: 4 lyžice mlieka, 100 g čokolády, 50 g práškového cukru.
V mlieku za stáleho miešania dáme rozpustiť čokoládu, pridáme cukor a povaríme, kým trochu zhustne.
Čokoládová poleva: 50 g stuženého pokrmového tuku, 50 g čokolády.
Stužený pokrmový tuk rozpustíme, pridáme čokoládu a spolu vymiešame do hladka. Keď začne poleva hustnúť, nalejeme ju na roládu.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená