Diviak na červenom víne

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Mäso z diviaka dáme na 4-5 dní do moridla, potom ho vyberieme, čistou utierkou osušíme a opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme pokrájanú cibuľu a zeleninu z moridla, bobkový list, čierne korenie a tlčené borievky, posolíme, podlejeme vodou a dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozšľahanou v smotane a povaríme. Nakoniec pridáme cukor, víno, citrónovú šťavu alebo ocot. Hotovú šťavu pretrieme cez sito a nalejeme na pokrájané mäso. Podávame s knedľami alebo s makarónmi.
Moridlo: V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s aromatickým korením. Prilejeme ocot a do vychladnutého moridla ponoríme mäso, ktoré denne obraciame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená