Diviak na červenom víne

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso z diviaka dáme na 4-5 dní do moridla, potom ho vyberieme, čistou utierkou osušíme a opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme pokrájanú cibuľu a zeleninu z moridla, bobkový list, čierne korenie a tlčené borievky, posolíme, podlejeme vodou a dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozšľahanou v smotane a povaríme. Nakoniec pridáme cukor, víno, citrónovú šťavu alebo ocot. Hotovú šťavu pretrieme cez sito a nalejeme na pokrájané mäso. Podávame s knedľami alebo s makarónmi.
Moridlo: V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s aromatickým korením. Prilejeme ocot a do vychladnutého moridla ponoríme mäso, ktoré denne obraciame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kozľací perkelt

Náročnosť

Plnená tekvica

Náročnosť

Jahodová plnka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Pór so zemiakmi

Náročnosť

Kežmarské rezy

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút