Diviak na šípkovej omáčke

Mäso dobre očistíme, odstránime tuk, naklepeme, uložíme do kameninového hrnca alebo kastróla, zalejeme moridlom a necháme 6 až 8 dní odležať. Mäso v náleve občas obrátime. Potom cibuľu a koreňovú zeleninu z moridla opražíme na rozškvarenej slanine, vložíme naložené mäso, osolíme, podlejeme polievkou z kostí alebo masoxu a udusíme do mäkka. Počas dusenia polievame mäso červeným vínom a trochou moridla. Potom šťavu zahustíme riedkou žltou maslovou zápražkou, podľa potreby rozriedime polievkou, pridáme šípkový lekvár, citrónovú kôru a šťavu, podľa chuti cukor, soľ a dobre povaríme. Mäso vyberieme, pokrájame na porcie, uložíme na zohriatú misu a polejeme precedenou omáčkou. Zvyšok omáčky nalejeme do omáčnika.
Moridlo: Do vody dáme ocot, pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a všetky koreniny, chvíľu povaríme a necháme vychladnúť.
Podávame s knedľou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ