Diviak na šípkovej omáčke

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Mäso dobre očistíme, odstránime tuk, naklepeme, uložíme do kameninového hrnca alebo kastróla, zalejeme moridlom a necháme 6 až 8 dní odležať. Mäso v náleve občas obrátime. Potom cibuľu a koreňovú zeleninu z moridla opražíme na rozškvarenej slanine, vložíme naložené mäso, osolíme, podlejeme polievkou z kostí alebo masoxu a udusíme do mäkka. Počas dusenia polievame mäso červeným vínom a trochou moridla. Potom šťavu zahustíme riedkou žltou maslovou zápražkou, podľa potreby rozriedime polievkou, pridáme šípkový lekvár, citrónovú kôru a šťavu, podľa chuti cukor, soľ a dobre povaríme. Mäso vyberieme, pokrájame na porcie, uložíme na zohriatú misu a polejeme precedenou omáčkou. Zvyšok omáčky nalejeme do omáčnika.
Moridlo: Do vody dáme ocot, pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a všetky koreniny, chvíľu povaríme a necháme vychladnúť.
Podávame s knedľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Figová saláma

Náročnosť

Dusený teľací mozog 1.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Plnené rajčiaky 1.

Náročnosť

Broskyňový krém

Náročnosť

Pečeň v cestičku

Náročnosť

Pilaf

Náročnosť