Dobošová torta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme tuhý sneh, múku, zľahka premiešame, cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech do tvaru tenkých okrúhlych plátkov, ktorých má byť päť a upečieme. Jeden polejeme rozpáleným cukrom a nožom potretým maslom nakrojíme na ňom diely. Ostatné plátky potrieme krémom a kladieme na seba. Tortu na chvíľu slabo zaťažíme, dookola potrieme krémom a posypeme zomletými orechmi alebo piškótovými omrvinkami. Nakoniec priložíme diel poliaty rozpáleným cukrom, ktorý sme nechali vychladnúť. Z tejto istej masy pripravujeme aj tatranské rezy, ktoré skladáme do podoby trojuholníka.
Krém: Mlieko dáme variť. V malom množstve studeného mlieka rozmiešame maizenu, žĺtok a kakao, prilejeme k vriacemu mlieku a za stáleho miešania povaríme na krém. Maslo vymiešame s cukrom, po častiach pridávame vychladnutý krém a dobre vymiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená