Dolky s lekvárom a tvarohom

Droždie rozmrvíme a vymiešame s cukrom a žĺtkami. Pridáme trošku soli, postrúhanú citrónovú kôru, preosiatu múku a teplé mlieko. Všetko spolu do hladka vymiešame, prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto je dobre vykysnuté, keď sa jeho objem zdvojnásobí. Vykysnuté cesto dávame naberačkou do vymastenej rozohriatej dolkovej formy a z oboch strán postupne opekáme. Podávame potreté lekvárom, posypané tvarohom a pokvapkáme kyslou smotanou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa pochváliš niektorým z našich receptov na Instagrame, nezabudni otagovať post #ReceptyGurman
Zanechať komentár