Dorisa Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

1 ks lístkové cesto
na vyvaľkanie múka hladká
600 g nastrúhané jablká
2 PL cukor kryštál
1 PL škorica mletá
2 PL roztopené na poliatie maslo
1 ks na potretie vajce
50 g posekané mandle

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Zostali mi jablká, našla som v mrazničke lístkové cesto a v katičkách Majster kuchár, recept.

Pripravíme si suroviny na koláč. Lístkové zamrznuté cesto sa rýchlo rozmrazí, keď prikryté plátky rozložia vedľa seba.

Lístkové cesto rozvaľkáme na doske pomučenej hladkou múkou na veľkost 2x plechu( malého) Plát cesta premiestnime na plech,ktorý sme navlhčili vodou tak, že jedna polovica bude vonku, druhá v plechu.

Cesto polejeme rozpusteným maslom. Ošúpeme jablká a nastrúhame nahrubo, pridáme cukor a škoricu, premiešame. Zmes navrstvíme na cesto.

Zvyšné cesto zaklopíme späť na plech, okraje spojov pritlačime prstami.. Popicháme vidličkou, a potrieme rozšlahaným vajcom.

Na vech nasypeme rozdrvené mandle a pečieme vo vyhriatej rure 15-20 minút pri teplote 220 stupňov.

Ešte teplý koláčik nakrájame na širšie kusky. Prajem dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená