Dukátové buchtičky s krémom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme tuk, cukor, droždie, žĺtky, soľ, vlažné mlieko a vypracujeme cesto. Podľa potreby môžeme pridať vodu. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Na pomúčenom lopári ho vyvaľkáme asi na hrúbku palca a malou okrúhlou formičkou vykrajujeme dukátiky, ktoré ukladáme do vymastenej bábovkovej formy vysypanej zomletými orechmi. Každú vrstvu cesta pomastíme rozpusteným maslom a posypeme orechmi. Formu naplníme asi do 2/3 a necháme nakysnúť. Pečieme v stredne teplej rúre. Upečené buchty vyklopíme a polejeme krémom alebo krém podávame k buchtám osobitne.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Olade

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Slané tyčinky

Náročnosť