Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Do múky zamiešame maslo, cukor a žĺtky, pridáme soľ, vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru a vykysnutý kvások. Cesto dobre vypracujeme a necháme kysnúť. Potom ho vyvaľkáme na placku, polovicu cesta posypeme očistenými hrozienkami, druhou polovicou ho prikryjeme, nožom povykrajujeme buchtičky, ktoré uložíme do vymasteného pekáča, na dotykových stranách potrieme roztopeným maslom a dáme vykysnúť. Potom ich ešte potrieme maslom a upečieme do červena. Podávame posypané vanilínovým cukrom a poliate vanilkovým krémom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená