Džgance – bobále

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Umyté pšeno zalejeme vodou a varíme. Z múky a vody pripravíme tuhé rezancové cesto, ktoré vyvaľkáme a pokrájame na široké krátke rezance. Keď je pšeno asi z troch štvrtín uvarené (vody nesmie byť veľa), pridáme rezance, posolíme a spolu dovaríme. Uvarené rezance sú obalené pšenom. Na rozpálenú masť dáme pokrájanú údenú slaninu a cibuľu, popražíme a vylejeme na rezance s pšenom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Varená cestovina

Náročnosť

Kuracie medajlónky po mojom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Dusená mrkva 1.

Náročnosť