Džuveč

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Prebratú a umytú ryžu zalejeme 1 1/2-krát väčším množstvom vody ako je ryža, pridáme trocha oleja, soľ, prikryjeme a v rúre udusíme. Na zvyšku oleja zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso pokrájané na kúsky, popražíme, trochu podlejeme horúcou vodou, posolíme a prikryté udusíme. Umytú vyčistenú papriku pokrájame na tenké rezance a paradajky na kolieska. Na vymastený pekáč alebo kastról dáme polovicu udusenej ryže, na to udusené mäso, posypeme čiernym korením, na to dáme zelenú papriku, potom paradajky a druhú polovicu ryže. Navrch položíme kolieska paradajok, polejeme mliekom a dáme zapiecť. Namiesto mlieka môžeme použiť aj smotanu. Džuveč je najlepšie upravovať v mise z jenského skla, v ktorej ho aj podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená