Farebný puding

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Do rozpusteného masla zamiešame múku, zalejeme ju mliekom a povaríme na hustú kašu. Do vychladnutej kaše pridáme žĺtky, soľ, korenie a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Polovicu hmoty nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej pudingovej formy. Do zvyšku hmoty zamiešame zomletú teľaciu pečeň a prilejeme do formy. Formu dáme do nádoby s vodou, ktorá nemá presahovať tretinu formy, a pomaly privedieme do varu. Varíme v prikry tej nádobe asi pol hodiny. Uvarený puding vyklopíme a podávame poliaty rajčiakovou omáčkou.

Omáčka: Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, popražíme, zalejeme rozriedeným rajčiakovým pretlakom, mliekom, osolíme, osladíme a povaríme.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená