Fazuľa po Bulharsky

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

250 g fazule
30 g oleja
40 g cibule
100 g zelenej papriky
200 g paradajok
červená paprika
soľ
zelený petržlen

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Prebratú umytú fazuľu zalejeme dvojnásobným množstvom vody a necháme do druhého dňa stáť. Fazuľu uvaríme v tlakovom hrnci a zvyšok vody necháme odpariť. Na oleji zapeníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme umyté očistené pokrájané zelené papriky a paradajky, soľ, prikryjeme a na miernom ohni dusíme do mäkka na vlastnej šťave. Podľa potreby podlievame zeleninu horúcou vodou. Udusenú zeleninu zmiešame s uvarenou fazuľou a väčším množstvom posekaného zeleného petržlenu. Podávame ju ako prílohu k pečenému mäsu.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená