Fazuľa po Bulharsky

250 g fazule
30 g oleja
40 g cibule
100 g zelenej papriky
200 g paradajok
červená paprika
soľ
zelený petržlen
Prebratú umytú fazuľu zalejeme dvojnásobným množstvom vody a necháme do druhého dňa stáť. Fazuľu uvaríme v tlakovom hrnci a zvyšok vody necháme odpariť. Na oleji zapeníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme umyté očistené pokrájané zelené papriky a paradajky, soľ, prikryjeme a na miernom ohni dusíme do mäkka na vlastnej šťave. Podľa potreby podlievame zeleninu horúcou vodou. Udusenú zeleninu zmiešame s uvarenou fazuľou a väčším množstvom posekaného zeleného petržlenu. Podávame ju ako prílohu k pečenému mäsu.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ