Gaštanové jazýčky

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Umyté gaštany nakrojíme na jednej strane nožom a vo vode uvaríme. Ešte teplé úplne rozkrojíme, vnútrajšok vydlabeme a pretlačíme cez sito. Pridáme cukor, rum a zamiesime cesto. Rozdelíme ho na menšie kúsky, ktoré sformujeme do tvaru jazýčkov. Pomocou vidličky ich namáčame vo vlažnej čokoládovej poleve, položíme na mastný papier a necháme na chladnom mieste stuhnúť. Ušľahanú, vanilkovým cukrom osladenú šľahačku ozdobne nastriekame na pripravené jazýčky.
Poleva: Do rozpusteného masla pridáme nadrobno pokrájanú čokoládu a vareškou hladko vymiešame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená